Panzióban tudtuk meg, hogy szükséges az energetikai tanúsítvány

A férjemmel épp házépítés – házeladás kellős közepén vagyunk, így azt hiszem, nem kell sokat magyaráznom, mennyire sok stresszel jár az egész folyamat. Sajnos a kapcsolatunkat is igencsak megterheli, gyakoriak a veszekedések közöttünk ahhoz képest, hogy régen mennyit veszekedtünk. Ezt a férjem megelégelte egy idő után, és úgy döntött, hogy “párterápiára” van szükségünk, vagyis arra, hogy kicsit kiszakadjunk a jól megszokott közegből. Ezért foglalt egy szobát nem olyan messze a lakhelyünktől egy panzióban, ami ugyan nem volt messze, de mégis környezetváltozást jelentett. Amikor odaértünk, egy nagyon szép kis szállás fogadott bennünket, így nagyon vártuk, hogy kezdetét vegye a pihentető hétvégénk.

A panzióban pihenő vendégek között volt még néhány hozzánk hasonló fiatal házaspár. Mind barátságosak voltak, de egy pár volt, akikkel kifejezett barátságba kerültünk, és a hétvége alatt sok időt töltöttünk együtt. Beszéltünk nekik arról, miért is jöttünk a panzióba. Megértőek voltak, hisz elmondásuk szerint ők is ugyanezt végigcsinálták nem is olyan rég. Főleg az okozott nekik fejtörést, hogy a házukra az energetikai tanúsítványt hol csináltassák meg, mert nem volt tapasztalatuk ezen a téren. Ekkor a férjemmel kicsit megijedtünk, és összenéztünk, hogy pontosan miről is beszél a kedves házaspár. Látták a megilletődöttségünket, és mondták, hogy emiatt nem kell aggódnunk, ők sem voltak tisztában azzal, hogy erre szükségük lehet.

Pedig a házeladáshoz fontos, hogy az embernek legyen energetikai tanúsítványa, hiszen ez 2009 óta az új építésű házakra, 2012 óta pedig a régi építésű házakra is kötelező. Nekünk erről fogalmunk sem volt, illetve azt sem tudtuk, hogy pontosan mit is takar ez a tanúsítvány. Az energetikai tanúsítvány tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy a házunk mennyiben felel meg az előírásoknak, azaz, hogy mennyibe is kerül a fenntartása. Sokat keresgéltek, míg végül megtalálták a nekik megfelelő megoldást az e-tanusitas.eu oldalának képében. Ezen a weblapon keresztül nagyon könnyen és gyorsan kérheti az ember a háza energetikai tanúsítványának a kiállítását. Ennek az a titka, hogy a vállalat az ország ilyenfajta tanúsítványainak 10 %-át állítja ki, tehát látható, hogy igen nagy szakértelemmel rendelkeznek.

Ráadásul az ország egész területén végzik a tevékenységüket, ami már önmagában is egyedülálló. A gyorsaságuknak az a másik titka, hogy a kollégák a beérkezett adatokat minél gyorsabban igyekeznek továbbítani, így a vállalat minden munkanapon délután 4 órakor átadja a futárszolgálatnak az elkészült tanúsítványokat, amiket aztán másnap ki is szállítanak. Így ha megrendeljük az e-tanusitas.eu oldaláról a tanúsítványunkat, 24 órán belül nálunk lehet, de könnyen előfordulhat az is, hogy ez az idő 12 óra lesz!

Igazán hálásak voltunk a nyaraláson megismert házaspárnak, hogy megismertettek minket ezzel a lehetőséggel. Hiszen a férjemmel mindketten azon a véleményen vagyunk, hogy egy szolgáltatás annál jobb, minél kevesebb időt kell tölteni az ügyintézéssel, ami ebben az esetben abszolút meg is volt. Az is nagy segítség volt, hogy rögtön a megfelelő helyre irányítottak minket, hiszen nem, hogy nem voltunk jártasak a dologban, arról sem tudtunk, hogy egyáltalán kellene csináltatnunk energetikai tanúsítványt. Azt hiszem, ez az információ nem terjedt még el eléggé a köztudatban, ugyanis én mindig igyekszem ilyen téren topon lenni, de ez most nem nagyon sikerült. A pihentető hétvége szerencsére nagyon jól sikerült, és igazán jó hatással volt a kapcsolatunkra.