Egy erdőszéli kis panzióból jött tipp

Minden nyaralás megtervezésénél óriási dilemma a szálláshely. Legalábbis nálunk. Általában igyekszünk úgy megválasztani a helyet, hogy a nyaralásunknak megfeleljen. Ez alatt azt értem, hogy ha például tó, vagy tenger partra megyünk, akkor nem éri meg egy drága szálláshelyért fizetni, hiszen az idő nagy részét úgysem ott töltenénk. De például, legutóbb a hegyekben voltunk, egy erdő szélén, ahol egy kis panzió volt. És mit ne mondjak, tökéletesebb nem is lehetett volna, főleg abban a környezetben.

Egyik este a tűzrakó helynél csatlakoztak hozzánk a „szomszédaink”. Általában nem nagyon szoktam belemenni hosszas beszélgetésekbe ilyen és ehhez hasonló szituációkban, de olyan családias volt a hangulat, hogy most nem éreztem kellemetlennek a dolgot. Sok mindenről beszélgettünk, míg eljutottunk az autókig, és ekkor kaptam egy nagyon jó tippet, ugyanis panaszkodtam a nyári gumi árakra, mert nagyon drágának találtam őket.

Ekkor javasolta az újdonsült szomszédunk, hogy keressek rá a gumidiszkont.hu weboldalára. Így is tettem, amint hazaértünk, és az a helyzet, hogy a nyári gumi árak igencsak megleptek, mert valóban nagyon szimpatikusnak tűntek.

Ugyanis egy merő akcióval találtam szembe magam. A legkisebb akció, amit láttam az 34%-os volt, a legnagyobb pedig 54%-os. De egyáltalán nem zárom ki, hogy ennél nagyobb kedvezménnyel is lehet vásárolni nyári gumikat, csak lehet, hogy amik között én szemezgettem, nem volt ilyen.

De a lényeg: kicsit utánanéztem a cégnek is, és számszerűsítve megtudtam, hogy 30.000 féle gumiabroncsot árulnak, ami szerintem elképesztő szám. Úgyhogy itt hamar el is dőlt, hogy nem lapozgatom végig a teljes kínálatot, mert ha így tettem volna, szerintem még mindig a gumik között nézelődnék. Szerencsére a webshop tulajdonosai is gondoltak erre, így van is három szuper kereső a weboldalon. Az egyiknél kulcsszó alapján lehet keresni, a másik kettő már néhány információt is igényel. Például az abroncs szerinti keresésnél meg kell adni a pontos méreteket, a gumi típusát, vagyis, hogy téli vagy nyári, esetleg négyévszakra való abroncsot szeretnénk keresni. Ezeken túl, még a márkát is ki lehet választani, és ezt a listát egyébként én becsületesen végig is olvastam. És bár nem vagyok nagy szakértője a gumiabroncsoknak, azt azért tudom, hogy van pár márka, amiket sokan előszeretettel használnak, és nem mellesleg világszerte ismertek. Ilyen például a Firestone, a Continental, a Bridgestone, vagy akár a Hankook. Az utolsó keresési lehetőség az autó szerint történik, a gyártó, típus és az évjárat megadásával. De gondoltam, hogy megpróbálok egy kicsit professzionálisabb lenni, így hát a méret szerinti keresést választottam.

Innentől sem volt egyszerű dolgom, mert így is elképesztő mennyiségű találatom lett, de így azért mégiscsak könnyebb volt a válogatás, amit a nyári gumi árak nem igazán befolyásoltak.

nyári gumi árak