A wellnessben találtam megoldást a repedezett sarkakra

Egy kellemes baráti miniszünidőre látogattunk el nemrég egy hosszú hétvégére. Ilyenkor jól esik egy kicsit élvezni a téli időjárást a meleg fürdőből és azért valljuk be, hogy mindenkire ráfér egy kis pihenés. Mi is pontosan ezt éreztük és ezért foglaltunk le még időben egy pár szobát egy wellness szállodában. És mint ahogy ilyenkor lenni szokott, a jakuzziban mindenféle bőrápolási dologról beszélgettünk és felvetődött az is, hogy a nyár közeledtével ki milyen praktikákat vet be azért, hogy a sarkai puhák legyenek és ne repedezzen a bőr.

A herbiovit.hu kínálatában a sarokpuhító krém tökéletes megoldás a sarkak ápolására, ez a készítmény teafaolajat is tartalmaz a még jobb eredményért. De hogy miért is fontos a sarkak ápolása.

Biztos sokan megtapasztalták már, hogy a nyári időszakban a bőr szárazzá válik és ilyenkor a sarkak is hajlamosabbak a repedezésre. A bőrápolás minden évszakban fontos, nyáron azonban jobban oda kell rá figyelni. A bőr az emberi test legnagyobb szerve, az egész testet beborítja, védőréteget biztosítva a külső környezettel szemben. Különösen véd a mikrobáktól és fertőzésektől, ezt a védelmet azonban csak akkor tudja ellátni, ha épségben van, tehát nincsenek rajta törések, vágások, karcolások, repedések. A legtöbb testrész esetében ennek alacsony a kockázata, ritkán kapunk ugyanis fertőzést egy megvágott ujjtól.

A lábakkal azonban teljesen más a helyzet, ezért is érdemes megfontolni a herbiovit.hu webáruházban kapható sarokpuhító használatát. Ha ugyanis a talpunkon repedések vannak, a járás mechanikai nyomásával együtt a mikrobák bármilyen felületről, amelyen járunk, a bőrükbe kerülhetnek, ami vírusos, bakteriális és gombás fertőzéseket eredményezhet.

És hogy mi okozza a sarkak repedezését? A válasz egyszerű: a szárazság. Ha a bőr száraz, nincs meg az a védő olajos réteg, ami gátat képez a mikrobák bőrünkbe jutása ellen. A szárazság pedig a talpakon a rugalmasság elvesztéséhez is vezet. Ha a bőrünk nem tud megnyúlni, nem rugalmas járás közben, akkor a mechanikai nyomás miatt megrepedhet. Ezek a repedések gyakran a sarkunk körül keletkeznek. Általában kicsik és észrevétlenek, és sokszor már csak akkor vesszük észre, amikor nagy a baj.

A megelőzés igen fontos és ebben kulcsszerepet játszik a teafaolajos Herbiovit sarokpuhító krém, melynek használatával megelőzhető a probléma. Az életkor is egy tényező egyébként, amikor fiatal valaki, még nem igazán jelentkezik, később, ahogy öregszünk, mindannyiunknak szárazabb lesz a bőre és csökken a fertőzések elleni küzdelem képessége. Egy kis odafigyeléssel és a lábak ápolásával csökkenthető ez a veszély, és csökkenthető repedések okozta fájdalom is.

A Herbiovit natúrkozmetikumai sorában ott találjuk tehát a kemény és száraz bőrre kifejlesztett sarokpuhító krémet, ami vegán formula. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Natúrkozmetikum, ami azt jelenti, hogy természetes anyagokból áll, nem tartalmaz szintetikus színezéket vagy illatanyagot. Egészségtudatosság és környezetvédelem szempontjából is kiváló választás tehát.

A sarokpuhító krém csupa természetes összetevőt tartalmaz, teafaolajat, zsályát, rozmaringot, levendulaolajat. Az alapot itt is, mint a Herbiovit valamennyi krémjénél, az aloe vera juice és a varázsmogyoró adják, melyek már önmagukban is ápoló és nyugtató hatással vannak a bőrre. A herbiovit.hu azt ajánlja, hogy naponta használjuk ezt a krémet, ami egyébként minden bőrtípusra alkalmazható.

A Herbiovit egy igazán klassz webáruház, nagyon sokféle kiváló termékkel, ezek mindegyike fenntartható, természetes és minősített natúrkozmetikum. Érdemes itt vásárolni, hisz a magas minőség mellett kedvező árakat is találunk és biztosak lehetünk abban, hogy természetes alapanyagokból készült krémeket használunk.