Panzióban ismerkedtem a cégalapítás folyamatával

Pár hete elutaztam egy hétvégére a kedvenc panziómba, teljesen egyedül. Gyakran szoktam ezt csinálni, ha egy kicsi kikapcsolódásra vágyom. Akkor azonban elsősorban nem pihenni mentem, hanem azért, hogy átgondoljak valamit.

Régóta tervezgettem, hogy alapítok egy saját céget. Azonban ez mindig csak olyan álom szinten volt a terveim között. Semmit nem tudtam például arról, hogy milyen feltételek kellenek az alapításhoz, vagy mennyibe is kerül a dolog pontosan.

Nemrég egy barátommal találkoztam, aki szintén saját céget szeretne életre hívni. Ő ajánlotta a https://topcegalapitas.eu oldalt. Azt mondta, minden kérdésemre megadja majd a választ.

Cégalapításról szakszerűen, de egyszerűen

A https://topcegalapitas.eu cégalapítással, cégmódosítással és székhelyszolgáltatással foglalkozó oldal. Magyarul minden olyan papírmunka és jogi cécó lebonyolításában segítségünkre lehetnek, amely valamilyen módon egy cég törvényes működéséhez kapcsolódik.

A weboldalon számos fontos információt olvashatunk. Megtudhatjuk például, milyen személy töltheti be az ügyvezető és a cégtulajdonos szerepét. Hogy mi az, amit semmiképpen ne hagyjunk otthon, amikor elindulunk elintézni a papírmunkát. És azt is, hogy egyáltalán mik azok a feltételek, amelyek teljesülése nélkül egyáltalán ne vágjunk bele a saját cég megalapításába 2021-ben.

Az oldalon olvasható legtöbb szöveg tehát bonyolult jogi dolgokhoz kapcsolódik. Ennek ellenére azonban könnyen megérthető bárki számára. Ez tetszik, mert az oldal nem tesz úgy, mintha a cégalapításnál egyszerűbb dolog nem is létezne a világon, ugyanakkor azt a látszatot sem kelti, hogy ebbe csak belebukni lehet, úgyhogy jobb, ha meg sem próbálod. Megmutatja tehát, hogy céget útnak indítani nem egyszerű feladat, de szakszerű, hozzáértő segítséggel mégis könnyen megcsinálható.

Lépésekbe szedett feladatok és folyamatok

A számos információ többségét vázlatpontokba szedve olvashatjuk a https://topcegalapitas.eu oldalon. Azokat a tájékoztatókat pedig, amelyek több lépésből álló folyamatokat írnak le, lépésekbe szedve közlik.

Ez hatalmas segítség annak, aki cégalapításon gondolkodik. Pontosan látja ugyanis, hogy milyen feladatokat és milyen sorrendben kell elvégeznie azelőtt, hogy elindulna aláírni a papírokat, illetve azután, hogy már megvan az aláírás.

Azt is jól átlátható lépéseken keresztül ismerhetjük meg, hogy hogyan zajlik a cégalapítás pontos folyamata a https://topcegalapitas.eu-nál. Ha őket választod, akkor mindössze egy óra alatt el tudsz intézni minden papírmunkát, és csupán 7 lépést kell végrehajtanod attól kezdve, hogy megérkezel, odáig, hogy megvan a saját céged.

A hétvégém összességében jól sikerült. Azonban hála a https://topcegalapitas.eu oldalnak, látom, hogy a cégalapítás nagyonis bonyolult dolog. Azt hiszem, párszor még átolvasok mindent, mielőtt hívnám őket, és valóban elkezdeném a dolgot.