Az alkoholizmus a sikeres embereket sem kíméli

A mostani párommal egyetemistakorunkban ismerkedtünk meg, néprajz szakon voltunk csoporttársak. Nagyon gyorsan kiderült, hogy mennyire egy húron pendülünk, kevés barátkozás után randizni kezdtünk, és másfél éve jegyesek is vagyunk. Engem tősgyökeres Budapestiként érdekelt a néprajz, ő vidékiként sokkal otthonosabban mozgott ebben a világban, más szempontok miatt érdeklődött.

Nem voltunk még olyan régóta együtt, mikor megtudtam, hogy a szülei egy panziót üzemelnek vidéken, és épp ezt szeretnék felújítani, kicsit hagyományosabb, rusztikus módon. Ehhez pedig hazahívták a szülők, hogy legyen a segítségükre az ötletelésben, és a párom jó ötletnek tartotta, hogy ekkor mutasson be a szüleinek. Ami egy katasztrófa lett végül. A párom édesapja nagyon berúgott a vacsora végére, elképesztő furán viselkedett velem is meg a családdal is. A párom szégyenkezve kért bocsánatot a viselkedése miatt, elmesélte, hogy néhány éve lett ilyen az apja, vannak jobb és rosszabb időszakai, most épp egy rosszabb van, rengeteget iszik, és ilyenkor vállalhatatlanul viselkedik. Habár nem voltunk már régóta együtt, én kerekperec megmondtam, hogy szerintem alkoholista. Nálunk nagyapám volt ilyen, mindenki elnézte neki ezt a viselkedést, és végül kábé 60 évesen itta magát halálba az öreg.

Mondtam, hogy én ismerek nagyon jó addiktológiai magánrendelést Budapesten, mikor a nagybátyámnál kezdett arra gyanakodni a család, hogy a nagypapa nyomdokaiba lép, a Felépülők segítségével sikerült egyenesbe hozni az életét. Tudom, hogy a legtöbb jó addiktológiai magánrendelés Budapest környékén található, de a Felépülőkről pont tudtam, hogy nekik addiktológiai magánrendelésük Budapest mellett Veszprémben is van, és Veszprémhez elég közel laktak a páromék.

Megbeszélték az anyukájával, és úgy döntöttek, felveszik a kapcsolatot a Felépülőkkel. Nagy nehezen az apukát is sikerült rávenni, és végül csatlakozott is a 28 napos programjukhoz, ami például a nagybátyám életét is megmentette. A páromat megkértem, hogy ne mondja el nekik, hogy tőlem volt az ötlet, nem szeretném, ha azt gondolnák, hogy bármikor is bele akartam szólni a családi életükbe, mikor egyébként még alig volt közünk egymáshoz. Én csak örülök, hogy jobban vannak, és hogy a Felépülők rendkívül kedves, segítőkész, szakértő csapatának köszönhetően egy újabb családot sikerült megmenteni az alkoholizmus igazán káros hatásaitól.