Értékes információhoz jutottam a panzióban

Minden évben elmegyünk valahova nyaralni a családommal. Most a vírus idejét a belföldi utazás mellett tettük le a voksunkat. Egy kis vidéki panzióban szálltunk meg, ami nagyon otthonos és barátságos volt, igazi menedék.

A hallban elrejtve azonban találtam egy érdekes szerkezetet. Mikor megkérdeztem a recepcióst, elárulta, hogy az egy napelemes inverter. Nagyon meglepődtem, mert elsőre nem is tűnt fel, hogy napelemek vannak az épület tetején.

Kérdezgettem, hogy az a szerkezet mégis mire való, mert engem érdekelt a téma. Amúgy is szeretném csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat, és a spórolás sem egy utolsó szempont. Szóval szimpatizáltam a napelemekkel, de alig tudtam róluk valamit, így kaptam az alkalmon, hogy kifaggassak valakit, aki nálam nagyobb tapasztalattal rendelkezik a témával kapcsolatban.

A néni nagyon kedves volt, elmondta, hogy a szerkezet tulajdonképpen a napelem által összegyűjtött áramot alakítja át, hogy használni lehessen, valamint arra is jó, hogy nyomon kövessük, mennyi energiát használtunk fel, és mennyi energiát termelt a napelem rendszerünk. Ezek szerint nem csupán egy hasznos, hanem egyenesen nélkülözhetetlen szerkezet, ha valaki a napból szeretne energiát nyerni.

Azt mondta, ő ezt a céget ajánlja: https://napelemrendszer.info/napelem-inverter.html, mert rendkívül segítőkészek, profik, és minden ezzel kapcsolatos feladatot átvállalnak, az anyagbeszerzést, a ház felmérését, hogy alkalmas-e otthonunk a napelemek felszerelésére, a beüzemelést, sőt, még az ügyintézést is rájuk bízhatjuk.

Hallgattam rá, felvettem velük a kapcsolatot, minden lényeges információt elmondtak, és úgy döntöttünk a férjemmel, hogy amint meglesz rá a pénz, ismét felhívjuk őket, hogy be tudják szerelni a napelemet.