Nitrogén palack majdnem nászajándékba

Az egyik barátom, Bandi, nem olyan régen megnősült. Mivel ő is, és a – most már – felesége is nagyon szeretik a friss, hegyi levegőt, így nem volt kérdés, hogy az Alpokban fogják eltölteni a nászútjukat, mindenféle flanc nélkül. Így hát egy nagyon kedves, nagyon szép panzióban foglalták le maguknak a legnagyobb szobát, mégiscsak a nászútjukról volt szó.

Csodálatos helyeken jártak, nagyon szép fotókat mutattak miután hazaértek. És a panzió is ritka szép volt, a kilátásuk pedig egyenesen fantasztikus. Komolyan elterveztem, hogy egyszer majd én is ellátogatok arra a helyre, mert a képek alapján mesebeli. Persze nagyon nem egyszerű megtalálni egy ilyen szállást, rengeteg lehetőséget végig vettek.

Amíg ők a nászútjukon voltak, kaptam tőlük egy feladatot. Mondták, hogy kellene nekik is egy nitrogén palack, és mivel tudják, hogy én már egyszer rendeltem, vagyis van benne némi tapasztalatom „lepjem meg” őket is egyel, mert ki akarják próbálni – pontosabban Bandi -, hogy azzal fújja fel a motorjának a kerekeit.

Természetesen eleget tettem a kérésének, hiszen nem tartott semeddig. Bár csak egyszer rendeltem nitrogén palackot – a gazpalackfutar.com-tól -, akkor sem magamnak, de nem volt ezzel semmi gond.

A gazpalackfutar.com alapítója egyébként több, mint 17 éve foglalkozik gázpalackokkal, illetve azok cseréjével, így amikor először rendeltem, ez volt az egyik fő szempont, ami miatt ezt a céget választottam. Nem vagyok nagy gáz szakértő, de azt tudom, hogy nagyon fontos, hogy a palackok biztonságosak és komoly sérüléstől mentesek legyenek, hogy ne következzen be semmiféle baleset, mint például robbanás vagy szivárgás. Ugyanis, sok gáz, ha zárt térben kiszabadul, akkor annak nagyon súlyos következményei lehetnek. És hát biztos voltam benne, hogy a gázpalackfutárnál ez nem fordulhat elő. Olvasható is a weboldalon néhány bejegyzés, többek között a gázpalackok biztonságáról és azok ellenőrzéséről is, így akit bővebben érdekel, az utána is tud olvasni helyben.

Amit még érdemes, sőt inkább fontos tudni, hogy minden esetben házhoz viszik a palackokat, így volt ez a megrendelt nitrogén palack esetében is. Budapest teljes területén, illetve, annak 20 kilométeres vonzáskörzetében, így hamar hozzájuthatunk a megrendelt palackunkhoz. Egyébként nem csak nitrogén palackokat lehet vásárolni tőlük, hanem például oxigén palackokat is, argon palackot, hélium és szén-dioxid palackokat is.

Ami még jó, hogy különféle űrtartalom elérhető, de fontos az is, hogy akkora palackokat rendeljünk, amekkorával már korábban rendelkeztünk, ha rendelkeztünk persze. Hiszen a már kiürült palackokat elviszik, mert ezek az alumínium palackok, akár 50 évig is használhatóak, így azokat újra feltöltik.

Minden egyes palacknál fel vannak tüntetve az árak is, természetesen bruttóban. Viszont, amikor először jártam a honlapon, meglepve fogadtam, hogy ezek az árak már tartalmazzák a kiszállítás díját is, vagyis nem kell már érte külön fizetni. Gondolom, hogy bele van kalkulálva a díj a feltüntetett árakba, de bevallom, nekem ez így sokkal szimpatikusabb, mert olyan érzés, mintha tényleg csak a palackért fizetnék. Lélektanilag rám jó hatással van.