Egyedi ruhadarabokat nem csak a turkálóból lehet szerezni

Szeretek ruhákat vásárolni. Sok időt szánok rá, hogy megtaláljam a megfelelő öltözékemet. Ez főként amiatt van, mert nem bírom elviselni, amikor valaki ugyanabban a ruhában jön velem szembe az utcán, mint amiben én is vagyok. Az egyediség fenntartása érdekében sokszor turkálókból , használt ruhákat árusító üzletekből vásárolok. Így sokkal kevesebb esély van arra, hogy valaki épp ugyanúgy öltözik fel, mint én. Persze még így is előfordulhat, de hát sajnos teljesen megakadályozni ezt nem tudom. A turkálóból vásárolt ruhák minősége gyakran nagyon jó, de mégsem ugyanolyan, ha már hordta más is, kicsit kopottasak a darabok.

Az utóbbi időben kezdett egy kicsit elegem lenni abból, hogy mások levetett ruháit hordom. De sajnos az üzletekben tömegesen árulják a hasonló darabokat, így nem tudtam mitévő legyek. Új ruhadarabokra vágytam, de nem volt elképzelésem arról, hogy honnan szerezzek be egyedi, de mégis új darabokat.

A hétvégét a barátainkkal egy wellness szállodában töltöttük. Ivett barátnőmnek beszámoltam a problémámról, hogy nem tudom honnan vásároljak. Ő mesélt nekem a lolmarkt.hu weboldalról, ahonnan egyedi pólókat és pulóvereket lehet vásárolni.

Ivett tájékoztatott róla, hogy az üzletben bármilyen mintát rá tudnak nyomtatni a textilre. Tehát akár én is megtervezhetem a pólóm mintáját, majd a bolt munkatársai ráteszik azt. Így biztos, hogy nem lesz senkinek hasonló ruhája, mint nekem, de mégis teljesen új darabokban járhatok. Ivett ötlete az online póló vásárlásáról megtetszett nekem, így amint hazaértünk a szállodából, egyből felnéztem az említett lolmarkt.hu internetes oldalra.

Az oldalról megtudtam, hogy nem csak az egyediség garantált, hanem a pólók minősége is. Azt írták ugyanis, hogy a Lolmarkt üzletben kapható pólók igazán kényelmesek, és igényes kivitelezésüknek köszönhetően az évek múlásával sem fognak veszíteni stílusos megjelenésükből. Nyilvánvalóan ennek igazságtartalmáról csak akkor lehet megbizonyosodni, ha már vásároltam egy pólót tőlük.

Amiatt nem aggódok, hogy nem lesz ötletem a minta kitalálásához, de a kevésbé ötletes vásárlók számára is biztosít alternatívát az üzlet, ugyanis ha szükséges, az üzlet munkatársai segítenek a minta, illetve a szöveg megtervezésében is. De igazából számos előre megtervezett póló közül is lehet választani. Az oldalon a kategóriák menüpont alatt átnézhetők a mintaválasztékok. Ezek között számos vicces, érdekes és figyelemfelkeltő megoldás található. Az érdekesség kedvéért megnéztem a kategóriákat, amelyek a következők: alkohol, állatok, család, explicit, feliratos, film, foszforeszkáló, hobbi, internet, lánybúcsú, legénybúcsú, magyaros, munka, páros, poén, születésnap, top, ünnepek, illetve vegán. A pólók között sok jópofa darab van, de én úgy gondolom, hogy mégis maradok a saját tervezésű pólók mellett.

Kis darabszámú megrendeléseket az üzletben, személyesen is felvesznek a bolt munkatársai, amelyeket akár azonnal el is tudják készíteni. A pontos ár azonban csak a minta megtekintése után állapítható meg, mivel az árak nem minden esetben egyformák, ugyanis függ a minta nagyságától is. Hozzávetőlegesen azonban egy egyedi póló ára 3500-4500 Ft között mozog, tehát ilyesmi árra kell számítani.

Nagyobb mennyiségű, húsz darabnál több póló esetében nem készítik el egyből a pólókat, mivel ezeket transzfer- vagy szitanyomással csinálják, esetlegesen digitálisan nyomtatják azokat. A végső ár ebben az esetben is a pólók darabszámától, a színek és a nyomatok milyenségétől függ.

Tehát a pólókat személyesen is meg lehet csináltatni az üzletben, de akár meg is lehet rendelni azokat. Számomra sokkal egyszerűbb a megrendelés, így ezt a vásárlási módot fogom választani. Az oldalról kiderítettem, hogy az online vásárolt pólókat 10,000,-Ft fölött ingyen szállítják ki, míg kisebb összegű rendelés esetén ki kell fizetni a szállítási költséget, ami 990,-Ft. A pólókat 1-2 napon belül kihozzák, tehát nagyon hamar kézhez lehet kapni őket.

Az online vásárlás esetében mindig attól félek, hogy esetleg nem lesz jó a méret, vagy élőben nem fog tetszeni a ruhadarab. A lolmarkt.hu-tól való vásárlás esetén ettől sem kell tartanom, ugyanis az átvételtől számított 14 napon belül díjmentesen kicserélik a gyártmányaikat. A vásárlónak ebben az esetben is csak a szállítási költségeket kell állni. Nyilvánvalóan, ha személyesen be tudsz menni az üzletbe, akkor még erre sem kell költeni. Ha az új, kicserélt póló sem tűnik ideálisnak, további két alkalommal kicserélhető a póló.

Az internetes oldalon olvasott információk rendkívül szimpatikussá tették számomra az üzletet, nem kérdéses, hogy fogok tőlük vásárolni. Azt hiszem Ivett segítségével sikerült megtalálnom a számomra legtökéletesebb üzletet, ahonnan ezután bármikor tudok majd vásárolni. A lolmarkt.hu oldalról, illetve üzletből vásárolt, saját tervezésű pólók biztos nem jönnek majd velem szembe az utcán, sosem kell majd emiatt aggódnom.