A kedvenc visegrádi panziónk megoldotta a problémát

Minden télen elmegyünk Visegrádra. Szerintem az az ország legszebb városa, amit elsősorban a Dunakanyarnak köszönhet. Van ott egy panzió, ahonnan egészen fenséges panoráma köszön rá azokra, akiket ott szállásolnak el.

Ez volt az ötödik alkalom, hogy elmentünk ebbe a panzióba. Már a tulajdonosok is jól ismernek minket. A reggelit egy szobában szolgálják ki, aminek az ablakai a Dunára mutatnak. Mondanom sem kell, hogy ennél jobban nem is indulhatna egy embernek a reggel.

A panzióhoz egy kiváló vendéglő is tartozik, ami nem csak nagyon hangulatos, de még az ott felszolgált ételek is első osztályúak. Az idei pihenésünk azonban majdnem veszélybe került, mert a tulajdonosok felhívtak, hogy tönkrement a fűtés, ami a tél közepén eléggé kellemetlen. Később azonban ez elég hamar megoldódott.

A megoldást a vizszerelés.net csapata jelentette, akik vállalják az SOS vízszerelést Budapesten és Pest megyében. A honlapjukon olvasható, hogy a fűtésszerelés egy igen összetett dolog, és több különböző területre osztható, a probléma forrását figyelembe véve. Egyáltalán nem mindegy, hogy a fűtésrendszerrel vagy a hőtermelő berendezéssel van-e probléma.

A panziósok elmeséltek, hogy az ő esetükben a problémát a gázkazán adta.  Ez már a telefonbeszélgetés során is kiderült, mikor felhívták ezt a szerelő társaságot. Miután telefonban átbeszélték a dolgokat, nagyjából egy óra alatt már ki érkeztek hozzájuk, hogy a gondot a lehető leghamarabb semlegesítsék.

A szakemberek igazán értették a dolgokat, és azonnal meg is kezdték a munkát. Minden szükséges felszerelés és eszköz ott volt náluk kéznél a kocsiban, így fel sem merült, hogy többször kéne kijönniük.

Kiderült, hogy a gázkazánban ki kell cserélni egy alkatrészt, illetve már igazán ráfért volna egy tisztítás is. A tisztítási munka sokszor meglehetősen sok mocsokkal tud járni, azonban ezek a szakemberek még azt is megoldották, hogy ezt a lehető legnagyobb mértékben minimalizálják.

A következő lépés az volt, hogy kicseréljék a meghibásodott alkatrészt, ami a hőfokszabályozó volt. Ezt szintén megoldották, ott helyben és gyorsan. Mivel már a telefonbeszélgetés során megkérdezték, hogy milyen márkájú kazánról van szó, így abszolút felkészülten állhattak hozzá ehhez a munkához.

Egészen hihetetlen, de a gázkazán pár óra múlva már újra működőképessé vált. Más szerelő brigád esetén nem hiszem, hogy ezt ilyen gyorsan meglehetett volna oldani. Ez a társaság teljesen komolyan veszi az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében szolgáltatást, ez jól látszik.

A munkájukra egyébként garanciát is vállalnak, így az elvégzett feladatokat tekintve tökéletesen be vagyunk biztosítva. Akinek van biztosítása az ilyen esetekre, annak van egy jó hírem: az általuk kiállított számlákat ugyanis a biztosító társaságok is elismerik.