A férjemmel a nyaraláson is a vállalkozásunkat terveztük

A férjemmel nemrég indítottunk egy saját vállalkozást, persze ezt egyelőre csak a teljes állásunk mellett, mert tudjuk, hogy egy vállalkozás az első néhány évben nem fog nyereséget hozni, sőt, az ember már annak is örülhet, ha nem lesz veszteséges. Úgy tűnik, hogy lassan kezdünk a férjemmel ebből kikecmeregni, de az biztos, hogy az elmúlt néhány év mindkettőnknek nagyon nehéz volt. Szinte mindent feladtunk azért, hogy a vállalkozásunkat sikerre vigyük, hogy később egy kicsit kényelmesebb életet élhessünk. Úgy gondoltuk, hogy lassan megérdemlünk egy pihenős hétvégét, ami csak a kettőnké. Nem csak a lelkünknek, de a kapcsolatunknak is nagyon nagy szüksége volt már erre a kis kiruccanásra. Mindenképp egy olyan helyet szerettünk volna választani, ahol lehetőleg csend vesz bennünket körül valamilyen kis erdő mellett. Nem akartunk semmilyen bántó zajt, tényleg azt szerettük volna, ha a fejünket kicsit ki tudjuk szellőztetni. El is utaztunk egy erdőszéli kis panzióba, ami tényleg csodás választásnak bizonyult végül. Béke és nyugalom vett minket körül. Természetesen, mivel menthetetlenek vagyunk, a nyaralás során is szóba került a munka. Mondjuk ez szerintem nem is csoda, hiszen az életünk nagyjából ekörül forog, a vállalkozásunk építése tölti ki a napjainkat. A férjem fejéből a semmiből előpattant, hogy szerinte minket gátol az új vevők szerzésében az, hogy nem megfelelő a weboldalunk valamilyen szempontból, illetve biztos nem elég hívogató az emberek számára. Ebben végül is egyetértettem vele, de mondtam neki, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni, még nem igazán vagyunk jártasak a weblapszerkesztésben. Mondta erre a férjem, hogy az lehet, de nem is feltétlen nekünk kell ezt a dolgot megcsinálni. Ugyanis a Keresőben Első hu oldala pont erre a feladatra szakosodott. Mivel felkeltette ez a dolog az érdeklődésem, mondtam a férjemnek, hogy meséljen nekem kicsit erről a vállalkozásról.

A weboldal készítésnél olvasta a férjem, hogy nem létezik a mai világban az a vállalkozás, ami megfelelően tudna működni online jelenlét nélkül. Hiszen ma már az interneten keresi mindenki a megoldást a problémáira, így nagyon fontos szempont, hogy az ember el tudja adni magát és a vállalkozását, hogy az ő szolgáltatásra a leginkább megfelelő az adott kérdésre. Az előbb elmondottak receptjét pontosan tudja a Keresőben Első hu, és el is árulják nekünk, ha a szolgáltatásukat igénybe vesszük. Mondtam a férjemnek, hogy egyelőre ez a dolog nagyon felcsigázott, és mondja tovább nyugodtan, mert érdekel, hogy mit érdemes még tudni a Keresőben Első hu-ról. A szakterületük az olyan honlapok készítése, amelyek amellett, hogy megfelelnek a mai trendeknek, a keresőoptimalizálás szabályait is megtartják, így lesz teljes a dolog. Ha ez megvan, akkor az ügyfél keresése garantáltan a találati lista elejére fogja sorolni a weboldalunkat, ami nekünk csak jó, hiszen ekkor egy potenciális vevő látogathat az oldalra, nem feltétlen csak nézelődő. Az is fontos, hogy az általuk tervezett weboldalak megfelelnek az egyéni igényeinknek és a vállalat arculatának is. Olyan dizájnnal készülnek ezek az oldalak, aminek köszönhetően mind mobilon, mind számítógépen megfelelően el lehet érni őket, hiszen a mai modern világban, amikor már mindenkinek a kezében ott az okostelefon, ez egy igen is fontos dolog. Sőt, szerintem csak nagyon ritka esetben szoktak az emberek bármikor is számítógépen keresni valamit, főleg a mobil az elterjedt.

Ezek alatt lehet kicsit pontosabb információkat olvasni arról, hogy működnek a keresőmotorok, és azt hogyan lehet a szolgálatunkba állítani. Megtudta a férjem a Keresőben Első hu-ról, hogy vannak bizony azok a helyzetek, amikor az ember szembesül vele, hogy bizony nem érte el a célját a honlapunk, ugyanis, nem jönnek a látogatók, és ez pedig már az üzlet rovására megy. Jön a kérdés, hogy ilyenkor mit lehet tenni, hogy ezt a problémát ki lehessen küszöbölni. Ahhoz, hogy bekerüljünk a TOP 10 találatba a Google keresési listáját, ahhoz az kell, hogy megfelelően használjuk a keresőoptimalizálás szabályait. Nem csak a felhasználók igényeit ismeri a Keresőben Első hu, hanem a keresőmotorokét is, tudják, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket ezek a motorok díjaznak, és mik azok, amiket büntetnek, és ezt a megszerzett tudást akár a mi honlapunk szolgálatába is tudják állítani, ha azt szeretnénk. Egy weboldalnak csupa láthatatlan elemből kell felépülnie, amit mi átlagemberek nemigen ismerhetünk. Ez alatt lehet a cégtől személyre szabott árajánlatot kérni, ami természetesen még semmi kötelezettséggel nem jár, csupán az ember ennek köszönhetően be tudja lőni, hogy vajon neki az adott szolgáltatás belefér-e a keretbe vagy sem.

A férjem mondta, hogy neki nagyon tetszett az a Keresőben Első hu oldalán, hogy lehetett olvasni referenciákról, amiket az ügyfelek írtak róluk. Csupa pozitív dolgokat lehet róluk olvasni, ami megmondom őszintén, engem nem lep meg, mert ők aztán tényleg profik. Persze tudom, hogy nyilván nem az elégedetlenkedőket teszik ki az ilyen helyekre, de azért jó iránymutató tud lenni, hogy érdemes-e velük dolgozni vagy sem. Bár olyan nagy nevek voltak felsorolva a weboldalon, amin teljesen le voltam döbbenve, amit a férjem mesélt. Olyan cégekkel dolgoztak már együtt, mint például a Prevenció Patika, ahonnan én is sokszor rendelek gyógyszert, ha épp otthon elfogyott és nem tudok vagy nincs kedvem személyesen gyógyszertárba elmenni. Ez mindenképp nekem egy óriási pluszpont volt, hiszen, ha a Prevenció Patikának megfelelt ez a szolgáltatás, pont nekünk miért ne felelne meg?

A kapcsolatot az oldal alján lévő űrlap segítségével lehet felvenni a Keresőben Első hu-val. Itt meg kell adnunk a keresztnevünket, e-mail címünket és a telefonszámunkat is, hogy tudjanak valamilyen csatornán keresztül keresni minket. Majd ez alatt van egy szövegdoboz, ahová az üzenetünket, kérdésünket lehet leírni. A férjem mondta, hogy az oldalukon talált egy nagyon érdekes statisztikát, még pedig olyat, ahol látni lehet, hogy például hány elégedett ügyfelük van, hány megírt cikk keletkezett már stb. Ezek szám szerint úgy alakulnak, hogy elégedett ügyfélből a Keresőben Első hu rendelkezik már 135 fővel, 1589 cikk került már megírásra, 74 weboldalt készítettek el és 25 015 épített link is létrejött már. Nos, szerintem ezek a számok eléggé beszédesek. Mondtam a férjemnek, hogy engem az elmondottak alapján teljesen meggyőzött afelől, hogy keressük fel a Keresőben Első hu oldalát, és vegyük igénybe a szolgáltatásaikat, hiszen hosszútávon úgyis meg fog térülni. Egy vállalkozás amúgy is ilyen, már megszoktuk, hogy mindig igényel némi pénzbefektetést, ami aztán később fog megtérülni. De nem baj, hiszen eközben a saját álmunkat építjük, így minden forintot megér nekünk.